Ohita navigaatio

Vuokrasopimuksen irtisanominen

Vuokrasopimuksen voi irtisanoa vain vuokrasopimuksen allekirjoittanut henkilö, tai hänen valtakirjalla valtuuttamansa henkilö.

Kuolintapauksessa irtisanomisen yhteydessä tulee toimittaa virkatodistus, joka kertoo että kyseinen henkilö on pesän osakas. Mikäli vuokrasopimuksen on allekirjoittanut useampi kuin yksi henkilö, tulee heidän kaikkien allekirjoittaa vuokrasopimuksen irtisanominen.

kyntteliköt.jpg - pienennetty

Irtisanominen tulee tehdä kirjallisena irtisanomislomakkeella, joka tulee toimittaa Mäntsälän Kodit Oy:n asiakaspalveluun. Irtisanomisaika on yksi kuukausi ja aika alkaa sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana sopimus on irtisanottu.

Irtisanomisaikana asukkaan on sallittava mahdollinen huoneiston näyttö, josta vuokranantajan edustaja sopii aina etukäteen.

Poismuuttopäivä on vuokrasopimuksen päättymispäivä, jolloin avaimet on luovutettava viimeistään kello 12.00 mennessä LukkoLuket Oy:n Mäntsälän toimipisteeseen. Jos muuttopäivä on viikonloppu tai pyhäpäivä, palautetaan avaimet seuraavana mahdollisena arkipäivänä heti liikkeen avauduttua.

Vaikka asukas luovuttaisi avaimet ennen vuokrasopimuksen päättymispäivää, vuokravastuu säilyy irtisanomisajan loppuun.

Ennen poismuuttoa asukkaan tulee tyhjentää ja siivota huoneisto, sekä siihen kuuluva irtaimistovarasto. Irtisanomisen vahvistamisen yhteydessä toimitetaan asukkaalle toimintaohje, jossa on ohjeita ja vinkkejä poismuuttoon liittyen.

Vuokrasopimuksen päättymisen jälkeen huoneistossa suoritetaan vuokranantajan toimesta muuttotarkastus. Mikäli tarkastuksessa havaitaan huomautettavaa (esim. normaalista kulumisesta poikkeavaa korjaustarvetta, siivouspuutteita, jätettyä irtaimistoa yms.) asukasta tullaan laskuttamaan.

Vakuus palautetaan kuukauden kuluessa vuokrasuhteen päättymisestä, edellyttäen että huoneistossa ei ole vuokralaisesta johtuvaa normaalista kulumisesta poikkeavaa korjaustarvetta, huoneisto on siivottu, irtaimistoa ei ole jätetty poistettavaksi, vuokria tai muita maksuja ei ole maksamatta, sekä kaikki vastaanotetuksi kuitatut avaimet on palautettu.

Mäntsälä