Ohita navigaatio

Asukastoiminta

Asukasdemokratialla tarkoitetaan yksinkertaistettuna asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia asuintalonsa hallintoa ja hoitoa koskeviin päätöksiin.

Yleensä asukkaat haluavat vaikuttaa omaa asuintaloaan koskeviin päätöksiin. Päätökset vuokrista, korjauksista, huollosta, yhteisten tilojen käytöstä, yhteisten tilaisuuksien järjestämisestä jne. ovat suurinta osaa asukkaita kiinnostavia asioita.

Oleellista on, että asukkaat pääsevät vaikuttamkori kuppi kukka.jpgaan sekä taloudenhoitoon että arkipäivän käytännön asioihin. Oman talon tai taloryhmän ulkopuolelle ei vuokralaisten osallistumismahdollisuus varsinaisesti ulotu, mutta asukkaat voivat yhteistoiminnallaan vaikuttaa myös lähiympäristönsä ja asuinalueensa kehittämiseen.

Laissa säädetään vähimmäistaso sille, miten asukkaat voivat osallistua talon asioiden valmisteluun ja päätöksentekoon. Yhteishallinnossa voidaan kuitenkin edetä myös lain edellyttämää vähimmäistasoa pidemmälle. Tämä koskee sekä asukkaiden oikeuksia, hallituspaikkojen lukumäärä että kaikkea muuta asukkaiden toimintaa talon asioiden hoidossa.

Mäntsälän Kodit Oy on järjestänyt säännöllisesti erilaisia asukasiltoja, koulutuksia ja luentoja, jotka on kohdennettu erityisesti kiinnostuksensa talonsa asioihin ilmaisseille henkilöille.

Mikäli haluat tulla asukastoimintaan mukaan, ilmoita siitä asiakaspalveluumme p. 040 3145 482 tai

Lisää tietoa löydät Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen eli ARA:n sivuilta.

Mäntsälä